Štítky

12. 8. 2020

Pay with your body (6. část)

 

 

 

     Potřeboval se dát dohromady, takhle přeci fungovat nemohl. Na jednu stranu mu bylo líto, že se s Aoiem uvidí opět až skoro po týdnu, na druhou doufal, že alespoň trochu pozapomene, a snad ho přejdou i neustálé paranoidní myšlenky. Nenáviděl je. Pokaždé, když v lokále uviděl muže s trochu delšími vlasy, znervózněl. Stejně tak při každé cestě do práce i z práce, v obchodě, všude. Vždy by se nejradši vypařil, ale zároveň se po tom muži díval, jako by ho chtěl upoutat svým pohledem a dostat z něj přiznání, že je to on. I když často i zadoufal, aby to nebyl zrovna ten konkrétní nesympatický obličej…
     Víkend strávil s Airem a nechal se nakazit jeho veselou náladou. Černovlásek získal novou práci a zářil, jako by vyhrál mistrovství. Nejdřív mu musel detailně povědět, jak probíhal celý pohovor, a taky se mu svěřit s domněnkou, že místo získal určitě i díky paní, která pohovoru přihlížela a které se prý očividně líbil. Nezapomněl ale ani na Kaiovu známost.
     „Pořád ještě trávíte veškeré volné chvilky v posteli?“ poškádlil ho.
    „Jak veškeré?“ bránil se Kai. „Neříkal jsem, že jsme tam pořád. Jen hodně. Teda na to, jak často se vidíme…“ Stále volil taktiku polopravd a Airu na něm naštěstí nic nepoznal a vše mu věřil.
     Airu se pousmál, mladíkův pohled naznačoval, že mu takové trávení času ani v nejmenším nevadí. Dokonce jako by se při tom pošťouchnutí opět vrátil v čase k nějakým jejich radovánkám. Tichým odkašláním ho probral zpět do reality a vyslovil požadavek, kterým mu málem přivodil infarkt. „Musíš mě s ním pak seznámit. Podle tvého rozplývání to musí být úplný pan dokonalý.“
     Kai jen doufal, že nebylo poznat, jak se lekl té představy. Silně se mu rozbušilo srdce, přestože měl všechno naplánované a věděl, že už brzy bude po splátkách i po lžích. „Doteď bych nevěřil, že něco takového je,“ usmál se a rychle přemýšlel, jak se z tohohle vyvléknout. Nedalo se nic dělat, musel mu dát slib, o kterém předem věděl, že poruší. „Kdybys byl na chlapy, rozhodně bych s tím nesouhlasil. Že jsi ale na ty ženský…“ zakřenil se, ale takto falešný úsměv nenasazoval ani v práci, když mu nebylo příliš hej. Moc se těšil, až to bude za ním, vadilo mu tohle lhaní do očí. Jen dva dny a všechno skončí. Airovi řekne, že to neklaplo a rozešli se dřív, než by začali něco vážnějšího a víc se o tom bavit nebude. Poslední růže odkvete a jako by nějaký Aoi ani neexistoval.

     „Ahoj, Kai, mám dvě zprávy. Kterou chceš slyšet jako první?“
    Kai si povzdechl a polknul poznámku, že měl kolega zůstat jen u toho Ahoj, Kai. Sám pohled byl varovný. Možná by bylo nejlepší říct, že nechce slyšet žádnou. „Tu horší,“ prohodil a zamířil do šatny, aby se upravil do pracovního.
     „Dneska je to na nás a jeden z brigádníků nedorazí…“
    Protočil oči, něco takového očekával. A u nových brigádníků se ani nedivil, jakmile se dělo něco jiného, než obyčejně, vždycky to někdo vzdal. Asi se báli, že by je mohli víc zapřáhnout do práce. „A ta lepší?“ zeptal se v naději, že si spraví náladu.
     „Odpolední jen dnes, od zítra ranní. Jo a prý nemáš vybranou dovolenou…“
     Tiše zamručel, uvázal si zástěru a pohlédl na sebe do zrcadla. Už se mu na sebe koukalo líp, než před pár dny. Možná, že si přeci jen začínal zvykat a uvědomil si, že na žádném rohu nikdo nečíhá, aby si na něj ukázal prstem a hanlivě ho označoval za prostituta. „Tak ta dovolená se mi líbí,“ nahodil jemný úsměv a vykročil na plac. Ani mu nepřišlo, že si opravdu dlouho nebral volno, a chodil i tehdy, kdy přímo nemusel. Ale možná bylo načase si naordinovat také nějaký odpočinek.  
     „Konečně máš zase ten svůj potutelnej úsměv.“
     „Haku-“
     „Ne, vážně,“ uchechtl se kolega mezitím, než šel obsloužit další stůl. „Nad čím přemýšlíš?“
    „Že od středy zůstanu doma, jestli mi to schválí.“ A udělá si pánskou jízdu s Airem, než půjde do práce. Ta představa se nezdála vůbec špatná.
     Jakmile trošku pokročila hodina a přišla výpomoc, vrhli se na chystání stolů v uzavřené místnosti. Vše se stihlo akorát a hosté byli snad na minutu přesní. Haku a Kai se na sebe podívali, nóbl schůzky nemívali moc rádi. Podnik, ve kterém pracovali, byl velmi příjemný a útulný, ale nebyl uzpůsobený zrovna pro smetánku. Někdy si schytali povýšené pohledy, jindy dokonce nepříjemné poznámky, když si hosté neuvědomovali, že oni jsou taky jen lidé. Doufali, že tentokrát se to obejde bez rýpání i bez drobnější chybičky, a večer skončí spokojeností pro obě strany.
     Ještě se trošku upravil a nahodil příjemný úsměv. Pomalu s kolegou vešli do místnosti, kde spolu horlivě mluvilo osm mužů, aby je obsloužili. Kai si držel svůj milý úsměv a pomohl mu i fakt, že asi nešlo o nějakou závažnou schůzi, spíš si pár kravaťáků jen povyrazilo. Koutky mu ale ztuhly ve chvíli, kdy se podíval na jednoho z nich s dotazem, co si dá k pití. Jen tak stál a čekal na odpověď, v temných očích se však cosi zablýsklo a jako by v nich bylo překvapení. V první chvíli se mu nic nespojilo, ale stačila vteřina a vše v jeho hlavě bylo jinak. Nemohl si být jistý, ačkoli si při pohledu na dlouhé, sametové černé vlasy a nápadně plné rty málem zlomil propisku. Ale když zaslechl jeho hlas, přeběhl mu mráz po zádech. Znejistěl o to víc, spěchal všechno vyřídit a nachystat. Opřel se o pult, ztěžka se mu dýchalo. Je to on? Nebo je to jen divná náhoda? Ten hlas byl však tolik povědomý a pohled, jako by ho ten muž musel někdy vidět, přesněji část z něj, prozrazoval hodně. A potom také otázka, kolik mužů z vyšší společnosti nosí dlouhé vlasy? Kdykoli předtím v každém hledal důvod, proč by to zrovna mohl být ten záhadný milenec, teď se snažil najít něco, co by naznačovalo opak. Cokoli.
    Dlouze se nadechl a vzchopil. Je v práci, tam nic takového nepatří. Zvedl hlavu a šel je zpátky obsloužit, snažil se na rtech vykouzlit aspoň špetku předstíraného úsměvu. Pomalu rozléval víno, ale málem se mu roztřásly ruce, když ucítil známou vůni. Stačilo, aby zavřel oči, a ocitl by se v pokoji Muuriho podniku. Ta vůně v něm částečně probouzela vzrušení, ale teď cítil především nervozitu. Snažil se nevšímat si jeho upřeného zkoumavého pohledu, jako by se nic nedělo, dokončil svou práci, nevědomky si přitom celou dobu skousal ret.
     Naštěstí s ním nemusel hovořit, a když ho obsluhoval, pokaždé to byla jen chvíle. Trochu si přivykl na nervozitu, přesto mu tuhla krev v žilách, když se jejich pohledy střetly. Snažil se těm momentům vyhýbat, ale občas se neudržel. Neustále si uvnitř říkal, že je to hloupost. Taková náhoda nemůže existovat. Avšak jeho oči ho jen utvrzovaly v pocitu, že jde skutečně o Aoie.
     „Kai, co to s tebou je?“ zastavil ho Haku v kuchyni. „Z čeho jsi tak roztržitý?“
    „Sakra, nezapomněl jsem na nic, že ne?“ Doufal, že jeho osobní záležitosti nijak nenarušují chod večera. Alespoň ne tak, aby to obtěžovalo i ostatní, sám se sebou se už srovnal.
     „Ne, a zdá se, že jsme si toho všimli jen my tři. Ty, já a ten chlap.“
     Viditelně se mu ulevilo. Pokud by se nesla šuškanda mezi jeho kolegy, nebo Aoiovými přáteli, pokud to tedy byl Aoi a oni jeho přátelé, jistě by to pro něj nemělo zrovna příjemné důsledky.
     „Před zákazníky to možná maskuješ, ale já nejsem slepý. Pokaždé se na tebe jeden z těch chlápků dívá a ty na něj taky. Vypadá, jako by si chtěl naporcovat na večeři tebe, a ty před ním utíkáš, jak můžeš.“
     Je to Aoi. Stoprocentně. Teď si to Kai přiznal. Když si toho všímají i jiní, nejde jen o jeho představy. „No, tak trochu se známe, a je o ten poslední člověk, kterého bych tady chtěl vidět,“ odkašlal si. „Promiň, vím, že sem osobní věci nepatří. Snažím se, jak to jde.“
     „Jasný. Ale snaž se i dál a radši mu ty pohledy vůbec neoplácej, pokud to nebude nevyhnutelný.“
     To se lehko řeklo, hůř konalo. Přesto se mladík snažil, jak jen dokázal a opětoval mu snad jen jediný pohled, když Aoi žádal o další víno. Po večeři a s pokročilou hodinou se mezi nimi už neukázal a vše potřebné zařídil Haku. Kai mu za to byl vděčný, co kdyby se Aoi víc připil a přestal se ovládat? Celá věc by mohla snadno prasknout, na oba dva. Ale kromě ohánění se jinde musel kolegovi slíbit laskavost, kdyby měl on někdy nějaký problém.
     Odvážil se zvednout hlavu od pultu, když vybraná společnost odcházela. Vyhledal mezi nimi Aoiovu tvář, jeho oči už nebyly tolik přímé a uhrančivé, na rtech měl úsměv stejně rozvolněný, jako byla jeho chůze. Temný pohled se k němu upřel jen na chvíli, až mladík začal pochybovat. Být to Aoi, prošel by jen tak? Nechtěl by si s ním promluvit, nebo ho pozdravit aspoň na rozloučenou? Obzvlášť s alkoholem v krvi, když opadnou zábrany…  
     Co když to všechno byly opět jen jeho představy? Ten muž se na něj mohl vždy zahledět jen proto, že on si začal s tím rentgenovým pohledem. Možná jen přemýšlel, jestli ho zná, nebo co se děje, že se z ničeho nic začal chovat jinak. Vůně mohla patřit i jinému z nich. Ale pořád zůstával ten nezaměnitelný hlas…
     Co když jen chce, aby to byl on? Milá tvář, vášnivé rty a uhrančivý pohled, všechno na něm bylo lepší než v Kaiových představách. I v košili a vestě mu ten muž připadal zatraceně sexy a těžko se ovládal, aby mu oči nesjely k zadečku, když odtamtud odcházel. Být tohle Aoi, opravdu by kvůli zavázaným očím o mnoho přicházel. Všechny nejasné představy, jak by ten záhadný milenec mohl vypadat, se najednou upínaly k tomuto konkrétnímu muži, aniž by to mohl ovládnout. Začínal se té poslední schůzky obávat.

     Moc se do dalšího dne nevyspal. Než se dostal z podniku, bylo dávno po půlnoci, ale jen únavě mohl vděčit za poměrně klidný spánek. Bez vyčerpání by musel neustále přemýšlet nad tím mužem, nad Aoiem, nad možností, že ti dva jsou vlastně jeden a tentýž člověk. Přesto se příliš nevyspal, jako by sotva zamhouřil oka a už byl v autobuse směrem k restauraci a rozespalýma očima sledoval míjející se ulice.
    I během ranní směny se snažil na celou věc nemyslet a byl rád, že ani Haku se v tom nerýpal. Odpracoval si své, v mnohem větší pohodě, než se cítil minulý večer, potěšilo ho, že pár brigádníků už bylo ochotno přijít a od čtvrtka mu byla schválena dovolená. Po směně opět spěchal domů, aby si dal sprchu a vypravil se do podniku. Tentokrát se mu kráčelo velmi ztěžka. Těšil se, ale veškeré natěšení mu kazila představa, že zná tvář svého klienta.
     „Uteklo to rychle,“ usmíval se Muuri. „Až si říkám, že je to škoda…“
    „Abych se přiznal, mě to tolik nemrzí,“ pokrčil Kai rameny, už se spíš viděl na cestě domů, a jak obloukem pokaždé obchází sídliště i park, u kterého podnik stál.
     „Chápu. No, co můžu říct… Užij si to i naposled.“
     Poděkoval, vzal si klíče i pásku a vydal se po schodech do patra. Zasekl se při pohledu na postel, musel se na kuráž pomalu nadechnout a zklidnit se. Opět na něj šla nervozita, hlavně kvůli myšlenkám, kdo přijde. Bude to ten sympatický černovlásek ze včerejška, nebo to bude nějaký jiný záhadný muž, o kterém nic netuší? Povzdechl si, tak či tak se to stejně nedozví a nejspíš to takto bude lepší. Převlékl se do yukaty, trochu víc si ji ve výstřihu povolil a usadil se na postel s provokativně poodhaleným ramenem. Už zase byl ve tmě a čekal.
     Byl napjatý nervozitou, ale zároveň natěšený, až bude jeho tělo zaplaveno slastí. I proto možná trvalo tak dlouho, než se ty dveře otevřely, anebo se ten muž někde zdržel? Jakmile zaslechl známé klapnutí, bylo to jedno. Už s ním byl v jedné místnosti, každou chvíli v jedné posteli, a už to byl jen krůček k jednomu tělu…
    „Ahoj, Kai,“ ozval se jeho hlas, až mladíkovi trochu zamrazilo. Částečně touhou, ale tentokrát mu hluboký ostrý hlas připomněl i včerejší večer v restauraci. Chvilku mu trvalo, než nejistě odpověděl a lehce se pousmál.
     Ozvalo se známé šustění látky, i když trochu kratší, než obvykle. Matrace se vedle něj prohloubila a ucítil lehký polibek na rty. Sotva mu ho oplatil. Nastalo krátké ticho, ve kterém se nic nedělo, obával se, že za to může jeho vlažná reakce.
     Dle Aoiova povzdechu se toho muselo dít hodně. „Musím se přiznat…“ zaslechl o kousek dál, než očekával, „bál jsem se, že nepřijdeš.“
     Netušil, jak zareagovat na jeho slova. Rozbušilo se mu srdce ve stále větší jistotě, že je to opravdu on. Bál se zeptat, proč by neměl chodit, odpověď by mohla strhnout roušku tajemství, o kterém si náhle nebyl jistý, jestli chce znát.
     „Moc ti to sluší.“
     „Děkuju.“, vysoukal ze sebe, změna tématu ho potěšila. Až když ho vzal černovlasý za ruce, uvědomil si, že v nich nervózně muchlal látku. A byli zase zpátky.
     „Kai…“
Zpozorněl, ale další slova nepřicházela. Ve vzduchu jich visela spousta, ale nedokázal je přečíst. „Copak, zapomněl jsi na růži?“ rozesmál se, aby ztěžklou atmosféru trochu odlehčil.
     „Ne, to bych si nedovolil.“
     Byl rád, že odpověď zněla stejně rozjíveně a sladká vůně ho pošimrala pod nosem. Další slova však byla vážnější.
     „Nevím, proč mi to dnes připadá složité. Jestli je to tím, že bychom se měli vidět naposled, nebo…“
Aoi se odmlčel, tiše si povzdechl, ale nehledal dalších slov. Chvíli otálel, než se natáhl do jemných tmavě hnědých vlásků a rozepnul nejdřív jeden pásek a hledal druhý.
     „Co to děláš-“
     „Myslím, tohle je zbytečné…“
     Kai se odvrátil, sklonil pohled. I když si předtím představoval, že by k něčemu takovému dojít mohlo, nedokázal se na něj jen tak podívat.
     Aoi ho vzal jemně za bradu, zvedl k sobě jeho tvář. Odhrnul pár vlásků a schoval je za ouško. Pod páskou se skutečně skrývala krásná tvář mladého, usměvavého číšníka ze včerejška. Po chvíli váhání se veselé čokoládové oči otevřely a nedokázal jeho roztomilému pohledu odolat. Nahnul se k němu, spojil s mladíkem své rty a byl rád, že neprotestoval a sám se víc rozvášnil.
    „Jestli se ti nelíbím, klidně si ji zase můžeš nechat,“ prohodil, když si v další chvíli ticha jeden druhého neskrývaně prohlíželi. Kai se musel rozesmát, rád za jeho smysl pro humor.
„Ne,“ zakroutil hlavou a vpletl se prsty do dlouhých havraních pramenů, sametovějších, než vypadaly. Přece jen se nespletl a byl to onen muž z restaurace. Ve větším výhledu mu teď sice bránila košile a boxerky, předpokládal ale, že brzy oboje zmizí. Nervozita s každou další chvílí mizela, ale nastupoval pocit, jako by se viděli prvně.  
    „Doufám, že jsem ti včera nezpůsobil nějakou nepříjemnost, vypadal jsi, jako by ses mě lekl,“ uchechtl se černovlasý.
     „Vážně jsem se lekl, když jsi mě pohledem málem přišpendlil ke zdi…“ hájil se mladík.
     „Nedalo se to udržet, když jsem tě konečně spatřil v celé tvé kráse.“
     „Lichotníku,“ zamumlal naoko naštvaně. „Radši mi řekni, jak je možné, že někdo jako ty…“, znovu ho sjel očima, „musí chodit do takového podniku.“ Svou otázku myslel naprosto vážně a i jeho gesto, kdy si schoval odhalené rameno a lépe se posadil, vzbuzovalo dojem, že chce chvíli naslouchat.
     To už se Aoi odmlčel a veselá nálada opadla. Napůl se položil, opřený na lokti, a zahleděl se skrz přikrývku.
     „Vím, že bych se ve svém věku měl chovat jinak, ale… pořád se bojím. Dozvědět se někdo, že jsem gay…“ Pokrčil rameny a tiše si povzdechl. Na čele se mu usadila ustaraná vráska. „Přišel bych o práci, nebo minimálně bych musel skončit ve škole.“
     „Ve škole?“ Kai zvedl obočí, Aoi sice vypadal mladě, ale na studenta už by to neuhrál. Leda by si něco dokončoval později, ale měl by potom čas chodit pít s kolegy a užívat si do bordelu?  
     „Jednou týdně vedu přednášky na univerzitě. A drby se šíří rychle, každý si ještě přisolí… asi bych se před ně nedokázal jen tak postavit a normálně vést hodinu. A ve firmě se končí i za menší prohřešky. Rodiče možná něco tuší, ale… těžko říct.“ 
     „Takže jsi to nikdy nikomu neřekl, ani s nikým pořádně nechodil?“
    „Ale to jo. Měl jsem dvě známosti, ale se všemi těmi tajnostmi se to nedalo udržet. Moje první a poslední velká láska byl výchovný poradce ve škole. Řekl jsem mu to, a pak jsem se k němu musel chodit ‚napravovat‘, protože dle něj je homosexualita deviace a pro společnost je něco takového nepřípustné.“
     Kaiovo obočí by rádo vystřelilo ještě výš, ale už nemělo kam. „No to potěš,“ vykoktal ze sebe. „To ses na to nemohl vykašlat?“
     „Pokud jsem nechtěl, aby se to dozvěděli rodiče, nemohl.“
     „A je to vážně nikdy nenapadlo?“ optal se, přestože si začínal připadat trochu vlezlý. Nechtělo se mu věřit, museli si všimnout, že se neohání za holkama. On sám měl pocit, že jeho matka to musela snad vědět hned, co se narodil.
     „Když mi bylo sedmnáct, mamka u mě jednou našla jistý časopis-“
     „Gay porno.“ začal mladík pokyvovat, též s tím měl zkušenost. 
     „A to zoufalství bys opravdu nechtěl vidět. Táta se rozčílil jak nikdy a bylo to poprvé a naposled, co mi vrazil. Pak jsem si vyslechl snad nejdelší přednášku v životě. Teď, když se ptají na ženský, všechno svádím na práci.“
    Kai si nemohl pomoct, i přes to všechno byl dospělý a nebyl jediný na světě, kdo s tímhle má problém. „A nemyslíš, že je načase sám sebe přijmout? Jako chápu, že to není potřeba vytrubovat do světa, ale to, že má někdo řeči, přece neznamená, že budeš sám sebe celý život nenávidět a bát se, co když něco…“ Na druhou stranu, kdoví, co si s sebou z toho celého „napravování“ a přednášky od rodičů nesl. Snažit se pouštět věci jedním uchem dovnitř a druhým ven, byla jedna věc, ale každá hovadina se v člověku přeci jen někde usadí a více či méně hlodá.
     „Snažím se. Zezačátku mi dělal problém i sex tady, v hlavě se mi pořád všechno vracelo. Dneska už jsem v pohodě. Ale stejně jsi asi nějaká výjimka, které se to se mnou líbí…“
     „A už jsme zase u toho lichocení…“, začal se mladík křenit. „Ale když jsme se k tomu dostali, něco ti řeknu: každá hra pro dva je na houby, když se jednomu z nich nechce.“
     „Nepovídej, že tobě se tak chtělo.“
     „Ale já to teoreticky nedělám pro peníze, mám svý důvody. A taky mám rád sex. A ty víš, co na chlapa platí, nedělej se, že ne,“ zvedl důrazně prst, než si uvědomil, jak to vypadá a raději ruce založil. „Být gay z tebe nedělá žádného chudáka. A to že s tímhle mají lidi problémy, neznamená, že za všechno, co stoprocentně neklapne, můžeš ty… Čemu se směješ?“
     „Jen si teď připadám jako na sezení u psychologa… Ale nic proti, moc hezky se tě poslouchá, a taky je na tebe hezký pohled, jak jsi zapálený všemu čelit.“
     Kai se na moment zarazil, ale pak se musel rozesmát s ním. Jedna obyčejná otázka a kam až se dostal. Šlo to samo, po tak dlouhé době, jakou znal Aira, už měl takové přednášky zautomatizované, jelikož často byly jediným, co na něj platilo.  
     „No, to že na sebe vidíme, má zřejmě i jisté nevýhody…“
     „Nemyslím si, že dát řeč je nevýhoda,“ zakroutil Aoi hlavou. „A času na sebe máme dost. Můžeš mi třeba povědět, co bys dnes chtěl dělat, bez té masky se otevírají nové možnosti… Dnes to nechám jen na tobě.“
     Mladík promnul rty a položil se vedle něj. „Najednou máš odvahy ažaž,“ pokušitelsky se zakřenil a růží mu přejel po tváři.
     „Co by mi pan psycholog tak provedl?“
     „No, tím si nikdy nemůžeš být tak jistý,“ začal mu zajíždět po krku až do výstřihu, „třeba bych tě mohl chtít svázat.“ Viděl na něm mírné zaváhání, možná to bylo pro Aoie přes čáru. Už se chystal ustoupit, když černovlasý přeci jen povolil.
    „Hm, terapie násilím?“ Aoi si nebyl jistý, jestli zrovna po tomhle touží. Nechat se svázat, nemít kontrolu… zároveň to však bylo vzrušující a nezbedným jiskřičkám v mladíkových očích se nedalo odolat.
     „A budu muset použít násilí?“ skousl si mladík ret.
     „Můžeš to zkusit a uvidíš.“

 

 Původní datum vydání: 28. 8. 2017


Žádné komentáře:

Okomentovat